Lerbæk Fiskepark

Lystfiskeri i Lerbæk Fiskepark

Lerbæk Fiskepark

Lerbæk Fiskepark, er i dag en af de bedste put and take søer nord for Limfjorden. Denne smukke fiskepark ligger midt på den nordjyske hede, nær Frederikshavn, og består af 4 søer. Naturen omkring søerne er lækker og det er ganske nemt at finde ro og fred, væk fra hverdagens stress og jag når der fiskes.

Det er pt. – altså år 2022 – kun én af søerne hvori der udsættes ørreder. Til gengæld er søen altid fuld af fisk. Sø nummer 2 er forbeholdt karpefiskeri og sø nummer 1 og 4, åbnes for på et senere tidspunkt. (Siden opdateres angående dette)

I ørredsøen sparres der desuden ikke på store fisk, over 8 kg. og til tider større.

Priserne for at fiske er absolut rimelige, når man sammenligner med landets gennemsnits-priser for fiskeri i put and take. 3 timer koster f.eks. 120 kr.

Faciliteter ved Lerbæk Fiskepark

  • Der forefindes toilet i hovedbygningen ved parkeringspladsen.
  • Bord/bænkesæt er at finde ved søen.
  • Rensebord i hovedbygningen.
  • En lille indestue med en lille grejbutik, er ligeledes at finde i hovedbygningen.
  • Udlejning af fiskestænger og grej i butikken (Ring før ankomst)

Fiskeri – Lerbæk Fiskepark

Det er både muligt at fluefiske og spinnefiske i Lerbæk Fiskepark. Af effektive fangstmetoder kan nævnes:

– Bombarda-fiskeri med flue, jig, powerbait, mikro-blink m.m.

– Spinnefiskeri med spinner og blink. Her kan også nævnes gennemløbsblink som Trutta, D360, Præsten og de mange andre gennemløbsblink, som på mange måder minder om hinanden, og som alle har tusindevis af ørreder på samvittigheden, fra put and take søer rundt om i hele Danmark.

Fluefiskeren kan benytte sig af både tør- og vådfluer. Alle klassiske put and take fluer kan fange, men frem for at tænke i brand eller mærke her, kan man nøjes med at tænke i farver, størrelser, dybden man fisker i, samt indtagning af line, hastighed m.m.

Effektive farver: hvid, gul/hvid, grøn, sort, orange, rød.

Størrelse: Det er ikke årstiden der bestemmer, hvilken størrelse man skal benytte af både blink og fluer. Derimod kan der være dage, uanset årstid, hvor ørrederne hellere vil have små agn end store og omvendt. Det kan man kun finde ud af hvornår er, ved at stå ved søen og prøve sig frem. Det gælder for Lerbæk Fiskepark, men også for de fleste andre put and take søer rundt om i landet.

Dybde: Går fiskene ofte til overfladen eller svømmer de synligt rundt højt i vandet, så brug flydeline og evt. tørfluer eller vådfluer der kan fiskes lige under overfladen. Ser man intet, betyder det ikke, at der ikke er fisk. Brug i det tilfælde istedet intermediate – langsomt-synkende line, for at komme lidt ned i vandet med fluen. Man kan også bruge flydeline med synkehoved eller bare bruge en vægt-belastet flue. (Bare en tungere flue generelt)

Hastighed: Vinteren er normalt den tid på året, hvor man sætter hastigheden ned, både for spinnefiskeren og fluefiskeren. Agnen man fisker med, skal gerne fiskes langsomt og roligt. Men den metode, er ikke kun forbeholdt vinteren, det kan ligeså godt forekomme en varm sommerdag, hvor ørrederne er træge i søen. Igen må man, uanset årstid, finde ud af ørredernes ageren på selv dagen ved søen.

Lerbæk fiskepark er god året rundt, fiskene smager godt og er generelt ret flotte at se på. Det sker ikke ofte, at man fanger en ørred, som ikke ser god og sund ud her. De sunde fisk kan også mærkes i stangen, når der kæmpes.

Adresse og kontakt

Man kan følge udsætningerne af fisk på søens facebookside: Klik her…

Adressen på Fiskeparken:’

Lerbæk Fiskepark
Skagensvej 164
9900 Frederikshavn
Telefon: 51 48 13 31

error: Content is protected !!