Ålbæk Havn

Ålbæk Havn er en forrygende havn til lystfiskeri.

Ålbæk Havn er en lille fiskeri- og lystbådehavn syd for Skagen. De 2 moler på hver sin side af indsejlingen kan man fiske fra. Der er tale om stenmoler lavet af store sten, som er til at gå på. Hver mole har et molehoved, begge er nemme at færdes på og der er rigeligt med plads til flere lystfiskere på hver af dem.

Der er gode toiletforhold på havnen, samt mulighed for at købe mad og drikke.

Fiskearter

  • Skrubbe: Året rundt.
  • Rødspætte: Året rundt. Topmåneder – maj-september.
  • Ål: Maj-september.
  • Fjæsing: Juni-september.
  • Hornfisk: Fra ca. maj og frem til ca. oktober.
  • Ålekvabbe: Året rundt. Topmåneder: Maj-september.
  • Havørred: Fra ca. marts-oktober.

Anbefalede agn til Ålbæk Havn

Havørred: Havørrederne omkring Ålbæk Havn, fanges oftest i længere kast udenfor havnen. Brug gerne blink, gennemløbsblink eller kystwoblere, som ligner tobis, brisling og sild. Sommeraftenerne er klart at foretrække, skulle der vælges bedste årstid, samt tid i løbet af dagen.

Skrubbe og rødspætte: Børsteorm eller sandorm er de mest effektive agn til fangst af fladfisk her. Brug evt. et klassisk forfang med 2 kroge eller fisk aktivt hen over bunden, med et forfang lavet til dette.

Hornfisk: Til fangst af hornfisk kan man bruge sildestrimler, hele/halve eller stykker af tobis, stykker/strimler af brisling eller hele rejer. Brug en prop. Også blink i alle former og farver kan benyttes til fangst af hornfisk ved Ålbæk Havn.

Ål og ålekvabber: Skumringstiden, samt når mørket er faldet på, er den bedste tid. Brug gerne alm. regnorm, børsteorm eller små stykker sild eller brisling. Fisk nede ved bunden. Ålene kan fanges inde i havnen og lige udenfor – fisk tæt op ad stenmolerne, samt ved hver pæl i vandet.

Fjæsing: Denne giftige, men velsmagende fisk, er altædende. Den kan fanges med alle de ovenstående agn til alle nævnte fisk.


Læs også om mulighederne for lystfiskeri i Skagen – tæt Ålbæk Havn: Klik her…