Havbars langs Vestkysten

Havbars langs Vestkysten

Havbars langs Vestkysten – informationer

Fang havbars langs Vestkysten og fra fiskepladser i forholdsvis kort køreafstand fra Sæby, Strandby, Aalbæk og Frederikshavn.
Indenfor en time, uanset by, kan man nå de bedste nordligste havbarspladser langs Vestkysten.

Havbarsen er en fremragende spisefisk. Den er også nem at fange, når fundet. Og… Man kan gå langs stranden i bare fødder kun iført shorts/badetøj og fiske efter den. Den perfekte sommerferiefisk…

Også fra en af de vestlige havne i Nordjylland kan de fanges. Hirtshals Havn samt kysten både nord- og syd for, er blandt toppladserne…

Derudover er der Skiveren, Kandestederne og de meget kendte fiskepladser på vestsiden af Skagen, nemlig Buttervej/Højen Fyrvej og Batterivej. Også fra Grenen kan de fanges. Her anbefaler jeg dog, at man fisker meget tidligt om morgenen eller meget sen aften…
I sommersæsonen, hvor fiskeriet efter havbars er bedst, er der mange turister mens solen står på…

Fang dem fra juni til og med oktober.

Læs også om en spændende havbarsplads nord for Strandby her: Rugholmen…

Fangstmetoder

Når man skal fange havbars langs Vestkysten, er det en god ide, at have en køletaske med. Fiskene er forholdsvist olierede, så de bliver hurtigt dårlige i solen.

Man skal derudover være opmærksom på, at mindstemålet for havbars er 42 cm.

Man kan bruge umådeligt mange fiskemetoder til fangst af havbars. Jeg anbefaler brugen af simple blink i sølvfarve eller i sølv/blå.
Det er ganske sikkert, at hvis der er havbars inde langs fiskepladsen, så hugger de på det.

Er børnene med og fisker man hvor der er en fornuftig dybde, eventuelt med sten/en stenmole, kaj eller stenhøfde, så kan man forsøge sig med en hel brisling på en trekrog og en prop.

Fluefiskeren kan også fange havbars. Her bruges fluer som ligner småfisk, gerne med lidt flash…

Der er mange flere muligheder for valg af endegrej og agn til lystfiskeri efter havbars. Det kan du læse mere om i linket nederst.

Stænger fra 5-10 fod kan bruges. Man skal altid være opmærksom på, at havbarsene nogle dage er langt ude, såvel som de andre dage, er helt inde langs land. Hjul fra str. 1000-3000 kan bruges. Fletline – alt fra 0.10-0.17 mm. Nylon: 0.26-0.35 mm.
Blink fra 10-40 gram.

Havbars langs Vestkysten – vind og vejr

Er vinden kraftig langs Vestkysten og kommer den fra vest, syd eller nord, så kan det ofte ikke betale sig at tage afsted. Den skal gerne være under 6 meter i sekundet og gerne/helst svagere fra de 3 retninger.

Vind fra øst giver ofte klarere vand, uanset vindstyrke.

Nogle dage er vandet grumset selvom vindforholdene er gunstige. Det kan bl.a. skyldes dårligt vejr langt ude på havet.

Man kan fange havbars i høj solskin uanset tid på dagen og man kan fange dem i overskyet vejr med regn. Er vinden som den skal være, er det bare med at komme ud, nyde fiskeriet og give det chancen.

Rigtig god fornøjelse.

/Jari P.


Læs alt om lystfiskeri efter havbars her: Havbars…