Frederikshavn Marina

Frederikshavn Marina.

Frederikshavn Marina er en hyggelig lystbådehavn, med en stor sydvendt mole, som kan fiskes fra. Molen er lavet af store sten, men via. en gangbro af træ, som følger molen, kommer man let omkring.

Sommeren er den mest interessante tid, når der skal fanges fisk her. Men det kan være muligt, at fange skrubber i den kolde tid, samt en havørred på vej ud af Bangsbo Å, som ligger nogle hundrede meter fra molen. Man skal vær opmærksom på, at de inderste 50 meter af molen er dækket af en helårs-fredning, netop i forbindelse med Bangsbo Å. Læs mere om det i linket her. Skriv Frederikshavn i søgefeltet: Klik her…

Om sommeren er der en del fladfisk og hornfisk, men også fjæsinger. De er giftige, så det at medbringe en lang tang til at tage krogen ud af fiskens mund, uden at røre den, er en god ide. Fjæsingen smager i øvrigt fortrinligt. Afliv den hurtigt hvis den skal spises og opbevar den i en spand, frem for en pose, så er man mere sikker.

Makrellerne kommer oftest helt ind til molen, men også ind i indsejlingen til Frederikshavn Marina om aftenen. Når de er i indsejlingen, er de ofte synlige i overfladen, da der er lavt og smalt. 2 timer før skumringen og 1 time efter, er i reglen den bedste periode.

Fiskearter

  • Skrubbe: Året rundt.
  • Rødspætte: Året rundt. Topmåneder – maj-september.
  • Ål: Maj-september.
  • Fjæsing: Juni-september.
  • Hornfisk: Fra ca. maj og frem til ca. oktober.
  • Makrel: August til ca. midt september.
  • Ålekvabbe: Året rundt. Topmåneder: Maj-september.
  • Havørred: Fra ca. marts-oktober. (Sommetider før og efter.

Anbefalede agn til Frederikshavn Marina

Havørred: Havørrederne går gerne efter alt der ligner sild, tobis eller brisling. Blink er vejen frem, men om aftenen kan kystwoblere der går højt i vandet, være det bedste valg.

Skrubbe og rødspætte: Sildestrimler, stykker/strimler af brisling eller tobis, samt børsteorm eller sandorm. Brug evt. et klassisk forfang med 2 kroge eller fisk aktivt hen over bunden, med et forfang lavet til dette.

Hornfisk: Sildestrimler, hele/halve eller stykker af tobis, stykker/strimler af brisling eller hele rejer. Brug en prop. Også blink i alle former og farver kan benyttes til fangst af hornfisk ved Frederikshavn Marina.

Makrel: Et klassisk makrelforfang er ganske givtigt. Her kan man bruge et blink eller et lod for enden. Også fiskeri med prop og sildestykker, hele/halve eller stykker af tobis eller brisling er effektivt. Når makrellerne er ved ind/udsejlingen til marinaen, er det bare et lille kort kast med en prop og agn der skal til.

Ål og ålekvabber: Skumringstiden, samt når mørket er faldet på, er den bedste tid. Brug gerne helt almindelige regnorm eller små stykker sild eller brisling. Fisk nede ved bunden, uanset hvor der fiskes. Ålene kan nemlig fanges overalt i Frederikshavn Marina.

Fjæsing: Denne giftige, men velsmagende fisk, er altædende. Den kan fanges med alle de ovenstående agn til alle nævnte fisk.


Læs også om åen der løber ud tæt på Marinaen: Klik her…