Rugholmen

Lystfiskeri ved Rugholmen

Rugholmen er en af de mindre kystpladser til fangst af havørreder i Frederikshavn og omegn. Fiskepladsen, som ligger lidt nord for Strandby, består hovedsageligt af et stenrev og blæretang.

Fordi det er det største rev og på sin vis det eneste, i et område ellers kendetegnet ved generel ren sandbund, er det ofte der ørrederne samles. Selve havnen og stenmolerne ved Strandby, fungerer på samme måde.

Rugholmen er nem at komme til og man kan fange fisk under tre årstider på pladsen. Forår, sommer og efterår.

Havørrederne kan fanges i løbet af hele dagen. Der er dog perioder, hvor ørrederne er flest om morgenen og om aftenen. Det kan være dage under alle tre årstider. Kun ved at stå på pladsen, får man svar.

Man kan også fange havbars ved denne fiskeplads.

Hvordan fanges havørrederne ved Rugholmen?

Det er muligt både at fluefiske og spinnefiske ved Rugholmen. Spinnefiskeren har dog en klar fordel i kastelængde. Og det er ofte nødvendigt, at kunne kaste lidt længere ud på pladsen med agnen. Der er nogle få undtagelser.

Farverne på agnen har noget at sige. Uanset hvad man fisker med. Blandt de bedste fangede farver og farvekombinationer kan nævnes, sølv, sølv/rød, sølv/sort. sølv/grøn og sølv/gul. Også farvekombinationer hvor hvid er den primære farve er effektive. Hvid/grøn og hvid/blå/sort eksempelvis.

Kobber kan også gøre det, nogen gange er kobber bedst. Typisk om aftenen eller under gråvejrs-dage. Her er dog masser af undtagelser, så at starte med sølv eller hvid som grundfarve, er det bedste og mest givende træk.

Havørrederne kan nogen gange følge blinket med helt ind til stenene, hvor man selv står, før de hugger. Træk derfor aldrig blinket ud af vandet, før det er 100% nødvendigt, helt inde ved “støvlespidsen”. Tæt på ihverfald.

Skridt-støvler eller waders, er en klar fordel for at komme ud på revet ved Rugholmen. Dog kan man i lavvande komme langt nok ud til at kunne fiske. Vandet stiger dog igen, og holder man ikke øje med det, bliver man våd om fødderne.

Parkering: Klik her…

Jari P.


Læs også om lystfiskeri efter havørreder i Limfjorden i det nedenstående link. Siden er den mest omfattende onlineguide om lystfiskeri i Limfjorden generelt, og deler de bedste fiskepladser i fjorden. Læs mere her…