Simons Rev

Simons Rev Frederikshavn

Simons Rev er en havørred-klassiker i den nordligste del af Jylland på østsiden. Fiskepladsen har alle dage været kendt, for de mange og til tider store havørreder.

I dag står revet næsten som det altid har gjort og byder også stadig på dage, med givende og nogle dage endda spektakulært kystfiskeri efter havørreder.

Under almindelig vandstand og ved lav vandstand, kan man gå ud på den første del af revet. Dette kan gøre et stykke til venstre for det – mod nord, hvorefter man går ud på en revle og derfra tilbage i retning af revet. Brug waders til formålet.

Vær opmærksom på stigende vand, når derude.

De dage hvor vandet står højt, kan det betale sig at medbringe en stang, samt et hjul med fyldt spole og et blink, til de helt lange kast. Det er nemlig ikke muligt at komme ud på revet under høj vandstand og man må derfor fiske fra land i stedet.

Kan man kaste langt ud får man flere fisk. Der er dog dage, hvor havørrederne er at finde helt inde langs molestene i starten af revet også.

Hvordan fanges havørrederne ved Simons Rev

Havørrederne fanges hovedsageligt med blink eller kystwoblere. Gerne i sølv/grøn eller hvid/grøn. Rene sølvfarvede blink eller kystwoblere kan også gøre tricket. Evt. med en stribe blå, gul, rød orange eller sort på toppen.

Det er ikke specielt vigtigt hvilke blink man bruger. Dog skal det gerne være blink, som man kan kaste langt med. De fleste ske-blink er dermed udelukkede. Undtagelsen: Møresildaen er også tæt på at være et ske-blink, men med den kan man kaste lige så langt, som med diverse og mere nye gennemløbs-kystblink…

Strømmen kan være ret kraftig i området, så dette er ikke det bedste sted til eventuelt fiske fra flydering eller pontonbåd.

Medbring gerne et fangstnet uanset om man fisker fra revet eller fra stenene inde ved land.

Man kan købe blink til havørredfiskeriet ved Simons Rev i Frederikshavn hos: Frederikshavn Jagt og Fiskeri…

Den nye mole

Fortsætter man mod syd fra Simons rev, kommer man ud på den nye mole på Frederikshavn Havn. Også derfra kan man fange havørreder. Faktisk kan man fra revet og hele vejen ud, have chancen for en eller flere…

Nogle steder er dog bedre end andre. Læs om havørredfiskeriet fra molen her: Den nye mole i Frederikshavn…

Jari P.